Casa V

AN: 2009

BENEFICIAR: Domnul V

SUPRAFATA: 155mp

Casa V


Casa individuala P+1E, Corbeanca, jud. Ilfov

Autor : arh. Vlad EFTENIE

Suprafata construita la sol: 119 mp.

Suprafata construita desfasurata: 155.5 mp.

Realizare studiu : 2009


In proiectul pentru locuinta individuala P+1E s-a incercat utilizarea optima a suprafetelor afectate locuirii, cu costuri de constructie cat mai mici.
Spatiile interioare sunt unitar relationate pentru o utilizare cat mai deschisa intr-un spirit tineresc si in legatura stransa cu spatiul verde al gradinii.


Planul a fost conceput in ideea folosirii cat mai judicioase a suprafetei afectate locuirii (119 mp construiti la sol). Parterul grupeaza intr-un mod compact dar bine segregat zona afectata utilizarii de zi cu cea de noapte; astfel, bucataria deschisa, locul de luat masa si livingul foarte darnic sunt puse in relatie directa cu gradina prin deschideri largi, flexibile.


Zona de noapte grupeaza la parter doua dormitoare si o baie. Etajul, cu o suprafata utila de 36.5 mp este destinat unui dormitor generos, cu dressing si o baie proprie. Etajul (cu o mobilare flexibila) este deschis catre terasa circulabila care pe timpul verii poate deveni suportul unor petreceri in aer liber, prin comunicare cu spatiul gradinii.


Elementele care confera personalitate spatiului de la parter sunt deschiderile generoase catre curte, scara de acces la etaj - adosata peretului vestic si vizibila din living pe toata lungimea ei. Iluminarea este si ea foarte bine dirijata prin deschideri plasate in zonele cheie ale cladirii. Semineul noptilor lungi de iarna este cuplat la exterior cu un grill pentru clasicul barbeque al vacantelor de vara. Deshiderea generoasa a spatiului interior catre terase exterioare - atat la parter cat si la etaj asigura o flexibilitate spatiala utila pentru o locuire dinamica, adaptata mediului climatic.

Flexilbilitatea si dinamica spatiilor interioare aflate in conexiune cu cele exterioare, economia de mijloace cu efect maxim pentru o locuire cat mai confortabila sunt atuurile acestui proiect.